Thứ năm, 27/02/2025
IMG-LOGO

Câu hỏi:

17/07/2024 56

In paragraph 5, the author mentions the atmospheric pollution and waste products for fossil fuel and nuclear power

A. To introduce the discussion of pollution caused by geothermal energy development and production

B. To contrast pollution caused by fossil fuels and nuclear power with pollution caused by geothermal production

Đáp án chính xác

C. To argue that geothermal production does not cause pollution like other sources of energy do

D. To discourage the use of raw materials and chemicals in the production of energy because of pollution

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

B

Ở đoạn 5, tác giả đề cập đến ô nhiễm bầu khí quyển và chất thải của nhiên liệu hóa thạch và năng lượng hạt nhân

A. để giới thiệu cuộc thảo luận ô nhiễm môi trường gây ra bởi sự sản xuất và phát triển năng lượng địa nhiệt.

B. để so sánh tương phản sự ô nhiễm gây ra bởi nhiên liệu hóa thạch và năng lượng hạt nhân với sự ô nhiễm gây ra bởi địa nhiệt.

C. để tranh luận rằng sản xuất địa nhiệt không gây ra ô nhiễm như những nguồn năng lượng khác.

D. để ngăn chặn việc sử dụng nguyên liệu thô và hóa chất trong sản xuất năng lượng vì ô nhiễm.

Dẫn chứng: Development of geothermal energy does not require large-scale transportation of raw materials or refining of chemicals, as development of fossil fuels does. Furthermore, geothermal energy does not produce the atmospheric pollutants associated with burning fossil fuels or the radioactive waste associated with nuclear energy. However, geothermal development often does produce considerable thermal pollution from hot waste-waters, which may be saline or highly corrosive, producing disposal and treatment problem.

=> Chọn B

Câu trả lời này có hữu ích không?

0

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1:

The author implies that foods

Xem đáp án » 16/09/2023 72

Câu 2:

With which of the following statements would the author most probably agree?

Xem đáp án » 17/09/2023 70

Câu 3:

How many vitamins must be derived from nourishment?

Xem đáp án » 16/09/2023 68

Câu 4:

Approximately how many cars were there in the United States in 1900 ?

Xem đáp án » 17/09/2023 67

Câu 5:

According to the passage, people at the 1900 National Automobile Show favored cars powered by

Xem đáp án » 17/09/2023 67

Câu 6:

It can be inferred from the passage that the eye

Xem đáp án » 17/09/2023 64

Câu 7:

According to the passage, vitamins are

Xem đáp án » 16/09/2023 64

Câu 8:

What does the passage mainly discuss?

Xem đáp án » 16/09/2023 64

Câu 9:

The author remarks that students nowadays tend to _________.

Xem đáp án » 17/09/2023 62

Câu 10:

The phrase “daily diet” is closest in meaning to

Xem đáp án » 16/09/2023 62

Câu 11:

Which of the following is the author’s main point?

Xem đáp án » 17/09/2023 61

Câu 12:

According to the passage, people respond to loud noises in the same way that they respond to

Xem đáp án » 17/09/2023 61

Câu 13:

A continual lack of one vitamin in a person’s diet is

Xem đáp án » 16/09/2023 61

Câu 14:

According to the passage, what is noise?

Xem đáp án » 17/09/2023 60

Câu 15:

Why is noise difficult to measure?

Xem đáp án » 17/09/2023 59

Câu hỏi mới nhất

Xem thêm »
Xem thêm »