Thứ bảy, 18/05/2024
IMG-LOGO

Câu hỏi:

14/10/2022 39

Where would you find the largest rainforest in the world?

A. in South America. 

Đáp án chính xác

B. Southeast Asia

C. Western Africa.      

D. Northeastern Australia

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Kiến thức: đọc hiểu

Giải thích:

Bạn có thể tìm thấy rừng nhiệt đới lớn nhất ở đâu?

     A. ở Nam Mỹ                                                     B. Đông Nam Á

     C. Tây Phi                                                           D. Đông Bắc Úc

Dẫn chứng: “The largest rainforest in the world is the Amazon in South America”

Đáp án: A

Câu trả lời này có hữu ích không?

0

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1:

Mark the letter A, B, C or D in your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Our teacher encourages us using a dictionary whenever we are unsure of the meaning of a word

Xem đáp án » 14/10/2022 81

Câu 2:

Do you think doing the household chores is the ______ of the women city?

Xem đáp án » 14/10/2022 74

Câu 3:

She has known how to play the piano for 5 years.

Xem đáp án » 14/10/2022 62

Câu 4:

The word “humid” in paragraph 1 is closest in meaning to______.

Xem đáp án » 14/10/2022 62

Câu 5:

What is the most likely reason why the author is surprised that we are destroying rainforest?

Xem đáp án » 14/10/2022 61

Câu 6:

I am not fond of reading fiction books as they are imaginable ones which are not real

Xem đáp án » 14/10/2022 60

Câu 7:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits of the numbered blanks from 1 to 5.

Higher education also provides a competitive edge in the career market. We all know that in the economic times we are living in today, finding jobs is not guaranteed. The number of people unemployed is still relatively high, and the number of new career (1) ______ isn’t nearly enough to put people in jobs they are seeking.

As a job seeker, you’re competing with a high number of experienced workers (2) _______ have been out of the workforce for a while and are also seeking work. (3) _______, when you have a higher education, it generally equips you for better job security. Generally speaking, employers tend to value those who have completed college than those who have only completed high school and are more likely to replace that person who hasn’t (4) ______ a higher education. Furthermore, some companies even go so far as to pay your tuition because they consider an educated (5) ______ to be valuable to their organization. A college education is an investment that doesn’t just provide you with substantial rewards. It benefits the hiring company as well.

Xem đáp án » 14/10/2022 59

Câu 8:

that person who hasn’t (4) ______ a higher education

Xem đáp án » 14/10/2022 59

Câu 9:

educated (5) ______ to be valuable to their

Xem đáp án » 14/10/2022 59

Câu 10:

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

1. Not so long ago almost any student who successfully completed a university degree or diploma course could find a good career quite easily. Companies toured the academic institutions, competing with each other to recruit graduates. However, those days are gone, even in Hong Kong, and nowadays graduates often face strong competition in the search for jobs.

2. Most careers organizations highlight three stages for graduates to follow in the process of securing a suitable career: recognizing abilities, matching these to available vacancies and presenting them well to prospective employers.

3. Job seekers have to make a careful assessment of their own abilities. One area of assessment should be of their academic qualifications, which would include special skills within their subject area. Graduates should also consider their own personal values and attitudes, or the relative importance to themselves of such matters as money, security, leadership and caring for others. An honest assessment of personal interests and abilities such as creative or scientific skills, or skills acquired from work experience, should also be given careful thought.

4. The second stage is to study the opportunities available for employment and to think about how the general employment situation is likely to develop in the future. To do this, graduates can study job vacancies and information in newspapers or they can visit a careers office, write to possible employers for information or contact friends or relatives who may already be involved in a particular profession. After studying all the various options, they should be in a position to make informed comparisons between various careers.

5. Good personal presentation is essential in the search for a good career. Job application forms and letters should, of course, be filled in carefully and correctly, without grammar or spelling errors. Where additional information is asked for, job seekers should describe their abilities and work experience in more depth, with examples if possible. They should try to balance their own abilities with the employer's needs, explain why they are interested in a career with the particular company and try to show that they already know something about the company and its activities.

6. When graduates are asked to attend for interview, they should prepare properly by finding out all they can about the prospective employer. Dressing suitably and arriving for the interview on time are also obviously important. Interviewees should try to give positive and helpful answers and should not be afraid to ask questions about anything they are unsure about. This is much better than pretending to understand a question and giving an unsuitable answer.

7. There will always be good career opportunities for people with ability, skills and determination; the secret to securing a good job is to be one of them.

 In paragraph 1, 'those days are gone, even in Hong Kong', suggests that ______________.

Xem đáp án » 14/10/2022 58

Câu 11:

The word “prospective” in paragraph 2 is closest in meaning to ______.

Xem đáp án » 14/10/2022 58

Câu 12:

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Urbanization is the shift of people moving from rural to urban areas, and the result is the growth of cities.

Xem đáp án » 14/10/2022 58

Câu 13:

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

With so many daily design resources, how do you stay-up-date with technology without spending too much time on it?

Xem đáp án » 14/10/2022 57

Câu 14:

Mary is talking to a porter in the hotel lobby.

- Porter: “Shall I help you with your suitcase?”

- Mary: “______”

Xem đáp án » 14/10/2022 56

Câu 15:

Which of the following sentences is closest in meaning to the paragraph 7?

Xem đáp án » 14/10/2022 56

Câu hỏi mới nhất

Xem thêm »
Xem thêm »