The word them in paragraph 2 refers to __________.
A. a warmer climate
B. the brown bears
C. the genetic structure of polar bears
Tạm dịch : Từ “them” ở đoạn 2 đề cập đến __________.
A. khí hậu ấm hơn
B. gấu nâu
C. cấu trúc di truyền của gấu Bắc Cực
D. Shi Ping Liu và các đồng nghiệp
Chọn D
- A 2014 study by Shi Ping Liu and colleagues sheds light on this mystery. They compared the genetic structure of polar bears with that of their closest relatives from a warmer climate, the brown bears. This allowed them to determine the genes that have allowed polar bears to survive in one of the toughest environments on Earth. Một nghiên cứu năm 2014 của Shi Ping Liu và các đồng nghiệp đã làm sáng tỏ bí ẩn này. Họ so sánh cấu trúc di truyền của gấu Bắc Cực với họ hàng gần nhất của chúng ở vùng có khí hậu ấm hơn là gấu nâu. Điều này cho phép họ xác định các gen giúp gấu Bắc cực tồn tại ở một trong những môi trường khắc nghiệt nhất trên Trái đất.
What can be inferred from the passage regarding polar bears' genetic adaptations?
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.
He ate a lot of street food. He had a stomachache all night.
“I believe he will live well even if I'm not by his side”, she said.
Yesterday, I meet my old friend for lunch and we reminisced about our school days.
It has been many years since the last time we said goodbye to each other.
The health department issued a warning about the outbreak of a communicative disease in the area, urging residents to take preventive measures.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges.
Ngan and Steve are watering flowers in the garden.
Ngan : “I see that Generation Z really likes to praise people who post offensive content on social media.”
Steve : “_________. It depends on individual preferences and usage.”
The project was__________, and the team worked overtime to complete it.
According to the passage, which of the following statements is NOT TRUE?
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Asia has just experienced ___________ April in history.
Local authorities have to learn to allocate resources __________.
She commuted that road alone countless times during the night. Then she came to realize the true extent of its peril.
Researchers are developing methods to find the optimal amount for the new medication.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of stress in each of the following questions.